Al onze deelnemende aannemers zijn ingeschreven in het register vastgoedCert en lid van de makelaars branchevereniging NVM

FAQ

Meest gestelde vragen

Dit is een korte lijst met meest gestelde vragen. Voor meer informatie over ons of wanneer u andere vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat bespaar ik met een eigen NVM-aankoopmakelaar?

De NVM-aankoopmakelaar is deskundig en heeft veel ervaring en kennis van de lokale woningmarkt. De kosten van uw eigen aankoopmakelaar kunt u terugverdienen door:

 • een lagere koopprijs dan uzelf zou kunnen realiseren
 • te kopen tegen de scherpste aankoopprijs en de voor u beste voorwaarden
 • u krijgt inzicht in de reële marktwaarde van de woning
 • u krijgt inzicht in belangrijke informatie over de woning, zoals: (verborgen) gebreken, erfdienstbaarheden, bouwkundige staat, e.d.
 • kopen met meer zekerheid door ervaren aankoopbegeleiding
 • tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken
 • behartiging van uitsluitend ùw belang
 • indirect gebruik van het uitgebreide netwerk van uw aankoopmakelaar

Onze aankoopmakelaars besparen u veel geld, tijd en zorgen!

Wat verzorgt de NVM-aankoopmakelaar?

Uw NVM aankoopmakelaar verzorgt de volgende zaken: de afspraak voor de 2e bezichtiging:

 • bezichtigt met u samen de woning en neemt de woning grondig met u door
 • adviseert u over de reële marktwaarde van de woning
 • voert een juridisch onderzoek uit bij het kadaster (erfdienstbaarheden ed.)
 • adviseert u of een bouwkundige keuring noodzakelijk is
 • voert namens u op professionele en strategische wijze de onderhandelingen
 • controleert de koopovereenkomst en neemt de koopovereenkomst grondig met u door
 • verzorgt de ondertekening van de koopovereenkomst
 • adviseert u een notaris voor de juridische levering
 • adviseert u over een taxatie van het woonhuis voor de financiering
 • maakt voor u desgewenst een afspraak voor een geheel vrijblijvend en onafhankelijk hypotheekadvies van een Erkend Hypotheekadviseur
 • inspecteert met u samen de woning voor de overdracht
 • verzorgt op verzoek de overschrijving van gas, water en elektra
 • controleert de notariële akte van levering en de afrekening van de notaris
 • is desgewenst uw adviseur en woordvoerder tijdens de overdracht bij de notaris
Aankoopmakelaar of verkoopmakelaar?

Een NVM-makelaar werkt bij de transactie van een woning nooit voor twee partijen tegelijk. Dat zou namelijk niet correct zijn.

Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Dan neemt elke partij een eigen advocaat in de arm. Met een makelaar is het eigenlijk net zo. Als hij al voor de verkoper werkt, kan hij u onmogelijk eerlijk adviseren over de aankoop van uw huis. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Afhankelijk of u een makelaar nodig heeft voor het kopen of verkopen van een huis, spreken we van een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar.

Natuurlijk kan een NVM-makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Want zowel van aankoop als verkoop heeft hij veel verstand. Maar hij zal dit dus nooit doen bij één en hetzelfde huis.

Waar komt mijn aankoopmakelaar vandaan?

Wij hebben in door heel Nederland aankoopmakelaars. Zo hebben wij deelnemende, erkende en gecertificeerde aankoopmakelaars in alle grote steden van Nederland als Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Alkmaar, Tilburg, Maastricht, Groningen, Den Haag, etc. 
Onze overige aankoopmakelaars hebben samen een bereik dat heel Nederland beslaat. Daardoor is uw aankoopmakelaar altijd bekend met de omgeving waar u uw nieuwe woning heeft gevonden.

Zijn de NVM-aankoopmakelaars deskundig en vakbekwaam?

Uiteraard. Al onze NVM-aankoopmakelaars zijn allen gecertificeerde en gekwalificeerde register-makelaars die staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs van de Stichting VastgoedCert. Daarnaast zijn al onze aankoopmakelaars lid van de makelaars brancheverenging NVM.

Zowel de NVM als de Stichting VastgoedCert stellen hoge eisen aan de vakbekwaamheid van haar leden. Dit betekent dat onze aankoopmakelaars aan strenge opleidings-, bijscholings- en ervaringseisen moet voldoen. Daarnaast besteden zij veel tijd en aandacht aan kennisontwikkeling. Zo zorgen wij er voor dat u altijd kunt rekenen op een betrokken, deskundig en slagvaardig advies.

Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?

Natuurlijk kan dat. 
De eerste indruk is belangrijk. Als de woning u bevalt, belt u met ons voor een eigen NVM-aankoopmakelaar van aankoop-makelaar.nl om een afspraak te maken voor een tweede bezichtiging. 
Uw aankoopmakelaar bezichtigt het pand dan met u en met de verkopend makelaar. Vervolgens bespreekt uw aankoopmakelaar alles met betrekking tot het pand met u en bepaalt u gezamenlijk het te volgen traject.

Er is een verkoopmakelaar, heb ik toch een aankoopmakelaar nodig?

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject.

U doet er goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen.

Waarom een vast en laag tarief?

Door het uitgebreide aanbod van woningen op funda.nl, jaap.nl, huislijn.nl, etc., is het vinden van een geschikte woning voor iedereen eenvoudig te doen. De eerdergenoemde websites kunnen u op verzoek ook geheel vrijblijvend op de hoogte houden van het laatste woningaanbod dat voldoet aan uw woonwensen.

De aankoopmakelaar wordt pas ingeschakeld vanaf de tweede bezichtiging. U heeft al het voorwerk zelf al verricht. 
De aankoopmakelaar kan dan direct wat gaan doen waarvoor u hem heeft ingeschakeld: u adviseren over het woonhuis dat u wenst te gaan kopen en uw belangen optimaal behartigen bij aankoop van deze woning.

Daarom wordt er een vast en laag tarief gehanteerd van € 1.950,- inclusief btw en alle bijkomende kosten.

Zo weet u precies waar u aan toe bent en zijn er achteraf geen verassingen of oneerlijke courtages die niet in verhouding staan tot de geleverde diensten!

Onze lage bemiddelingskosten worden vaak door uw aankoopmakelaar als het ware terugverdiend tijdens het onderhandelingsproces. Ze verdienen zich veelal dubbel en dwars terug! Zo kunt u zich focussen op de leuke kanten van de aankoop van uw droomhuis en nemen wij u veel zaken uit handen.

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Als de onderhandelingen niet tot een aankoop leiden of als u besluit de woning niet te kopen, dan bent u de aankoopmakelaar een bedrag verschuldigd van € 195,- inclusief btw voor de tweede bezichtiging, het geven van advies en de kadastrale recherche.

Als de aankoopmakelaar een (mondelinge) koopovereenkomst namens u sluit en de (mondelinge) koopovereenkomst wordt ontbonden op grond van de overeengekomen ontbindende voorwaarden, de drie dagen bedenktijd of u besluit van de mondelinge koopovereenkomst af te zien, dan is de opdrachtgever aan de aankoopmakelaar een bedrag van € 750,- inclusief btw verschuldigd voor zijn verleende diensten.

Kan ik de opdracht annuleren?

Voordat u de woning heeft bezichtigd met de NVM aankoopmakelaar kunt u de afspraak te allen tijde kosteloos beëindigen.

Het aanvraagformulier kunt u geheel vrijblijvend invullen. Hieraan is geen enkele verplichting verbonden.

Als u samen met de NVM aankoopmakelaar de woning heeft bezichtigd, kan de aankoopopdracht niet meer kosteloos worden beëindigd. Mocht u dan toch de opdracht willen beëindigen, dan wordt er door de aankoopmakelaar een totaalbedrag van € 195,- inclusief btw in rekening gebracht voor de tweede bezichtiging, advisering en kadastrale recherche.

Kan ik mijn NVM-aankoopmakelaar mee financieren?

Ja, dat is mogelijk in uitzonderlijke gevallen. (deze kosten zijn echter niet aftrekbaar, de hypotheekrente hierover wel). De hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag dient uiteraard wel toereikend te zijn.

Dit is ook een reden dat wij werken met een vast en laag tarief. Onze kosten zijn dan vrijwel altijd mee te financieren!

Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering?

Nee, de taxatie voor de financiering van uw woning dient te geschieden door een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning.

Bij overige diensten kunt u een taxatie aanvragen, of vraag uw aankoopmakelaar naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij hechten grote waarde aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens.
Uw gegevens zullen enkel naar uw aankoopmakelaar worden gezonden, zodat zij zo spoedig mogelijk contact met u op kunnen nemen. Uw gegevens worden met grote zorgvuldigheid behandeld en niet aan derden verstrekt.

Voorwaarden

Op al onze diensten zijn de Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM versie september 2018 van toepassing. Klik hier voor de Algemene Consumentenvoorwaarden.

Bel Mij

Heeft u vragen? Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug!

Wat is een goede makelaar?

Wat anderen zeggen
“Aankoop van ons eerste huis. Wij zijn niet bekend met het kopen van een huis en vinden dit een hele stap. Wij hebben besloten een aankoopmakelaar in te schakelen en zijn bij aankoop-makelaar.nl terecht gekomen. Hier snel geholpen en korte lijnen. Echt een aanrader.”
De Boer
“Contact opgenomen voor de verkoop van mijn woning. Niet alleen bemiddelen ze als aankoop voor een woning maar ook hebben zij mijn woning in een korte periode kunnen verkopen. Bedankt. ”
Kees de Bruijn
“Wij hebben een aankoopmakelaar ingeschakeld via www.aankoop-makelaar.nl Wij zijn van A tot Z begeleid. Hier hebben wij een goed gevoel aan overgehouden en zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat. ”
Familie Boers
“Gewoon goed”
Alexandr Lozovski
“Goede hulp, kritische houding”
Mieke
“goede kennis van zaken. Snelle reactie in het onderhandelingsproces.”
Karst Overwijk
“Ik ben zeer tevreden over de aankoop-makelaar. Hij deed precies wat hij moest doen, hij deed dat op tijd en kwam afspraken na. Zeer betrouwbaar dus, iets wat ik erg belangrijk vind.”
Elger Heere
“steun bij zaken waar ikzelf niet in thuis ben”
Petry Maas-Prijs
“Ze heeft goed adviezen aan ons gegeven.”
Hans Kooijman
“Vriendelijk en met ons meedenken. altijd snel contact.”
Michiel
Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?