Al onze deelnemende aannemers zijn ingeschreven in het register vastgoedCert en lid van de makelaars branchevereniging NVM

Werkwijze

Full service NVM aankoopmakelaar

Uw NVM-aankoopmakelaar draagt zorg voor het gehele aankooptraject vanaf de tweede bezichtiging tot en met het nakijken van juridische correspondentie voor de overdracht bij de notaris. Mocht er achter af nog iets zijn, dan is ook de nazorg is in de prijs begrepen!

Hieronder ziet u onze werkwijze in stappen. Klik op de stap voor meer informatie.

Stap 1: Tweede bezichtiging

Als u een woning op het oog heeft, deze al een keer heeft bezichtigd en eventueel van plan bent deze woning aan te kopen; dan schakelt u aankoop-makelaar.nl in.

In overleg met u, de aankoopmakelaar en de verkopende makelaar wordt er een afspraak gemaakt voor de tweede bezichtiging.

De aankoopmakelaar gaat met u mee naar de tweede bezichtiging. Hij zal u tijdens/na de bezichtiging informeren over de staat van onderhoud, (verborgen) gebreken en de reële waarde van de woning.

Om u goed te kunnen adviseren omtrent de waarde van de woning zal de aankoopmakelaar ook aanvullende onderzoeken verrichten waarbij juridische aspecten (publiekrechtelijk en privaatrechtelijk), de kadastrale onderzoek, de bodemgesteldheid, het bestemmingsplan, erfdienstbaarheden, de financiële situatie van de Vereniging van Eigenaren, de tijd dat de woning te koop staat en eventuele referentiewoningen allemaal aan bod komen.

Wilt u meer informatie over de bezichtiging? Download dan hier het E-book!

Stap 2: Onderhandelen

Uw NVM-aankoopmakelaar weet als geen ander waar hij rekening mee moet houden tijdens de onderhandelingen om zo de woning aan te kopen tegen de laagst mogelijke prijs en voor u tegen de beste voorwaarden.

Vooraf zal de aankoopmakelaar uitgebreid met u de strategie van de onderhandelingen bespreken. Uiteraard wordt u door de aankoopmakelaar tijdens het gehele onderhandelingsproces uitvoerig geïnformeerd over de voortgang van de onderhandelingen, zodat u volledig op de hoogte bent van het gehele onderhandelingsproces.

Wanneer er een (mondelinge) koopovereenkomst wordt gesloten, laat de aankoopmakelaar (indien dit in overleg met u noodzakelijk blijkt te zijn) een bouwtechnisch onderzoek instellen naar de bouwtechnische staat van de woning. Dit bouwtechnisch onderzoek is niet bij de aankoopkosten begrepen en zal separaat aan u worden doorberekend.

De aankoopmakelaar zal met zijn onderhandelingen rekening houden dat u de koopovereenkomst kunt ontbinden indien u niet een passende financiering kunt krijgen of als er naar aanleiding van het bouwtechnisch onderzoek gebreken naar voren komen die voor u als koper niet acceptabel zijn. Daarnaast kan het zijn dat u voor de desbetreffende plaats van gemeentewege een vergunning is vereist dat u de woning mag bewonen (vestigingsvergunning). Ook hier zal de aankoopmakelaar rekening mee houden met het stellen van de ontbindende voorwaarden hiervoor.

Met een aankoopmakelaar van aankoop-makelaar.nl koopt u dus altijd met zekerheid!

Wilt u meer informatie over bieden, handelen en kopen? Download dan hier het E-book!

Wist je dat je als koper van een woning moet voldoen aan de onderzoeksplicht? Oftewel, je bent verplicht om erachter te komen in welke technische staat de woning verkeert. De bouwtechnische keuring is bedacht om direct een compleet beeld te krijgen van de staat van de woning.

Wilt u meer informatie over de bouwtechnische keuring? Download dan hier het E-book!

Stap 3: Koopovereenkomst

Indien het woonhuis wordt aangekocht, zal er een schriftelijke koopovereenkomst worden opgesteld. Alle (mondeling) gemaakte afspraken worden dan vastgelegd in deze schriftelijk koopovereenkomst.

Te denken valt aan onder andere:

  • de koopprijs;
  • de datum levering;
  • de ontbindende voorwaarden voor financiering;
  • de drie dagen bedenktijd;
  • eventuele ontbindende voorwaarden voor het bouwtechnisch onderzoek;
  • notaris,
  • bankgarantie, etc.

Van belang is dat de afspraken die gemaakt zijn op een juiste wijze worden vastgelegd in deze schriftelijke koopovereenkomst. Om hiervan zeker te zijn, zal de aankoopmakelaar deze koopovereenkomst controleren en waar nodig corrigeren.

De aankoopmakelaar zal de schriftelijke koopovereenkomst uitvoerig met u doornemen en aan u toelichten, voordat u deze zal ondertekenen.

Wilt u meer informatie over de koopovereenkomst? Download dan hier het E-book!

Stap 4: Financiering

Niet alleen bij de aankoop wordt u begeleid, bovendien is er ook een mogelijkheid om van een onafhankelijke en erkende hypotheekadviseur een geheel vrijblijvend en kosteloos hypotheekadvies te krijgen.
Onze onafhankelijke en erkende hypotheekadviseur kan u een concurrerend voorstel aanbieden. Zo vangt u twee vliegen in één klap!

Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend hypotheekadvies op maat.

Wilt u meer informatie over de financiering? Download dan hier het E-book!

Stap 5: Taxatie

Uw eigen aankoopmakelaar is betrokken als uw adviseur voor de aankoop van de woning. Hij mag om deze reden geen taxatierapport opstellen voor de financieringsaanvraag van de woning. 
Dit taxatierapport dient door een onafhankelijke derde makelaar/taxateur te worden opgesteld.

Uw aankoopmakelaar kan u als geen ander adviseren omtrent een goede onafhankelijke taxateur/makelaar die voor u tegen een gunstig tarief een taxatierapport opmaakt voor de financieringsaanvraag. Ook dit zal uw aankoopmakelaar u uit handen kunnen nemen door gebruik te maken van zijn netwerk.

De kosten van een taxatierapport zijn niet begrepen in de kosten van de aankoopmakelaar.

Stap 6: Notaris

De tarieven van de notaris zijn vrij. Het is dan ook van belang dat u een notaris kiest die uitstekende kwaliteit tegen een concurrerend tarief.

Uw aankoopmakelaar kan u adviseren over een goede en goedkope notaris in de omgeving. Dit kan u honderden euro’s besparen.

Stap 7: Inspectie

Voor de dag van de notariële levering maakt uw aankoopmakelaar met u en de verkopers een afspraak om de woning voorafgaande aan het tekenen van de leveringsakte bij de notaris de woning te inspecteren. 
Deze inspectie gebeurt om te bekijken of de woning zo wordt opgeleverd als is afgesproken. Uw aankoopmakelaar weet precies waar hij op moet letten bij de oplevering van de woning en zal gedurende de inspectie van de woning u met raad en daad bijstaan.

Stap 8: Notariële levering

Na de inspectie van de woning gaat u naar de notaris voor de ondertekening van de notariële akte van levering. Uw aankoopmakelaar zal deze leveringsakte alsmede de nota van afrekening controleren en waar nodig in overleg met u laten bijstellen. 
Deze leveringsakte wordt dan door u in aanwezigheid van uw aankoopmakelaar, de notaris en de verkopende partij ondertekend. Na het tekenen van deze leveringsakte ontvangt u van de verkoper de sleutels van uw nieuwe woning.

Je eigen woning heb je net te koop gezet en je bent al rustig aan het kijken naar jouw droomwoning. En dan opeens zie je een woning die aan al jouw eisen voldoet, je ziet jezelf er al wonen en kan niet wachten om de woning te bezichtigen. Maar een klein probleem: je oude huis is nog niet verkocht! Moet je toch je slag slaan of moet je jouw droomwoning toch aan je voorbij laten gaan, om grotere problemen te voorkomen?  Download dan hier het E-book om erachter te komen wat voor jou de beste keuze is.

Of is het tijd om het huis van je ouders te gaan verlaten? Of heb je een huurwoning en wil je toch gaan kopen? Dan is het tijd om te kijken naar een huis! Weet je al wat je voor ogen hebt, of is hetgeen wat jij wilt niet beschikbaar in jouw prijsklasse? Het zoeken van een huis kan erg frustrerend zijn. Het kost veel tijd om je droomhuis te vinden. Daarom helpen wij je een handje met de komende tips > Download hier het E-book!

Bel Mij

Heeft u vragen? Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug!

Wat is een goede makelaar?

Wat anderen zeggen
“Aankoop van ons eerste huis. Wij zijn niet bekend met het kopen van een huis en vinden dit een hele stap. Wij hebben besloten een aankoopmakelaar in te schakelen en zijn bij aankoop-makelaar.nl terecht gekomen. Hier snel geholpen en korte lijnen. Echt een aanrader.”
De Boer
“Contact opgenomen voor de verkoop van mijn woning. Niet alleen bemiddelen ze als aankoop voor een woning maar ook hebben zij mijn woning in een korte periode kunnen verkopen. Bedankt. ”
Kees de Bruijn
“Wij hebben een aankoopmakelaar ingeschakeld via www.aankoop-makelaar.nl Wij zijn van A tot Z begeleid. Hier hebben wij een goed gevoel aan overgehouden en zijn dan ook zeer tevreden over het resultaat. ”
Familie Boers
“Gewoon goed”
Alexandr Lozovski
“Goede hulp, kritische houding”
Mieke
“goede kennis van zaken. Snelle reactie in het onderhandelingsproces.”
Karst Overwijk
“Ik ben zeer tevreden over de aankoop-makelaar. Hij deed precies wat hij moest doen, hij deed dat op tijd en kwam afspraken na. Zeer betrouwbaar dus, iets wat ik erg belangrijk vind.”
Elger Heere
“steun bij zaken waar ikzelf niet in thuis ben”
Petry Maas-Prijs
“Ze heeft goed adviezen aan ons gegeven.”
Hans Kooijman
“Vriendelijk en met ons meedenken. altijd snel contact.”
Michiel
Begin met chatten
1
Hallo,

Waarmee kunnen wij je helpen?